presentatie :

achtste groepers huilen niet

inleiding

1. algemene gegevens

2. hoofdpersonen

3. afspeel tijd 

4. samenvatting

5. verklaring van de titel!

6. waargebeurt of niet ?

 7. mijn mening over het boek

1. Schrijver: Jacques Vriens

2. Titel: Achtste-groepers huilen niet

3. Plaats en jaar van uitgave: 1999, Houten

4. Jaar van eerste uitgave: 1999

5. Genre: Humor/drama/school

6. De hoofdpersonen:

Akkie: Een jongensachtig meisje van 12 jaar, doet wel eens lomp en heeft komische uitspraken, draagt het liefst grote, wijde kleren, heeft lang, donker, krullend haar, zit in groep 8 en komt op voor haar vriendin.


Elise: De beste vriendin van Akkie, is erg rustig en netjes, zit ook in groep 8, komt uit Limburg en draagt vaak nette rokjes met daaronder keurige lakschoentjes. Heeft blond haar.

Juf Ina: De lerares van Akkie en Elise, is erg aardig, bijna 60 jaar en weet bijna overal grappige oplossingen voor.

In welke tijd of periode speelt het verhaal zich af?


Het speelt zich in deze tijd af omdat ze t.v`s, auto´s, computers en telefoons gebruiken. Aan het einde van het schooljaar gaat groep 8 op kamp en houd een musical voor het afscheid. Ze hebben ook goede ziekenhuizen waar ze infusen en ruggenprikken gebruiken.

De samenvatting:

Het verhaal gaat over Akkie en haar klas. Ze zitten in groep acht van de Martin Luther king school. Als Akkie er achter komt dat ze Leukemie heeft veranderd er veel in groep en het gaat  slechter. Akkie sterft in de armen van haar ouders. Het wordt een mooie begrafenis precies zoals Akkie het gewild had. De musical aan het eind wordt een groot succes. Toen ging voor de laatste keer de kreet door groep 8………….."Voor Akkie".

verklaring van de titel 


ls Akkie naar het ziekenhuis moet voor de ruggenprik, zegt de dokter: “Het gaat wel zeer doen maar je mag zo hard schreeuwen en huilen als je maar wilt”. En toen zij Akkie: “Achtste-groepers huilen niet”. Akkie was heel stoer en een echte doorzetter.

Ik denk dat het ook slaat op de klasgenoten; Akkie zij dat als ze dood ging, je niet mocht huilen.

Is het verhaal zo geschreven dat het echt gebeurd kan zijn?

Ja, absoluut! Het is heel erg realistisch en het is zelfs ook echt gebeurt! Achter in het boek staat een stukje over wat Jacques Vriens zelf heeft mee gemaakt, dit verhaal dus. Vroeger was hij zelf leraar geweest en heeft meegemaakt dat een leerling van hem aan leukemie overleed. Anke, een meisje, en daarom heeft hij dit boek ook geschreven.

Het is een supergaaf boek omdat je ermee kunt lachen en huilen. De uitspraken van Akkie en haar klasgenoten zijn heel erg lachwekkend en om het stukje dat ze dood gaat moet zeker weten iedereen huilen. Ik vond het heel geinig dat ik een heleboel namen in het boek herkende, ook mijn eigen naam en de namen van mijn vriendinnen en oud-klasgenootjes! Echt heel leuk en zeker waard om te lezen!

Create a presentation like this one
Share it on social medias
Share it on your own
Share it on social medias
Share it on your own

How to export your presentation

Please use Google Chrome to obtain the best export results.


How to export your presentation

New presentation

by cali2002

34 views

Public - 5/23/16, 10:30 PM