Kloster på medeltiden

I sjukhuset


I sjuksalen stog sängarna tät mot varandra. Där fick sjuka och döende hjälp/vård av väl tränade nunnor som var sjuksköteskor. Och dom som inte hadde så mycket pengar behövde inte betala något.

I bibloteket


Böcker var dyra och därför ovanliga. Nunnor och Munkar skriver av några böcker för att det ska bli fler. Det tog långtid att skriva en bok och därför så skrev dom med en gammal fin skrivstil.

I kyrkan


Nunnor och munkar fick bara träffas när det var bön eller mässa. Och man fick inte prata man fick bara sjunga och läsa böner.

Klosteret bestod av månag husDet gick en stenmur runt alla kloster hus. Munkarna viste hur man tilverkade tegeksten av lera. Med små och släta stenarvar det lätare att bygga smala torn och höga hus. 


I örtgården I landet/trgården odlade nunnorna grönsaker krydor och massa mer örter. Örterna används till att göra medeciner. Några av doma växter var medeciner johannersört, maskris, kardborre, kattfot och kamomill. Nunnorna hade också fruktträd och bärbuskar i sin tregård. Bönder som hadde smakat på äpplerna och vinbären ville också ha det i sina tregådar.

Create a presentation like this one
Share it on social medias
Share it on your own
Share it on social medias
Share it on your own

How to export your presentation

Please use Google Chrome to obtain the best export results.


How to export your presentation

New presentation

by 05carcar

17 views

Public - 5/2/16, 11:45 AM