Zorg voor gebruiks- en spelmaterialen

Inhoudsopgave

1. Voor wie zijn spelmaterialen belangrijk?

2 . Werkroosters voor schoonmaken van spelmateriaal

3. Filmpje met spelmateriaal voor kinderen met Autisme

4. Groot spelmateriaal

5. Casus

6. Opdracht

 

   

1. Voor wie zijn spelmaterialen belangrijk?


Spelmaterialen nemen een belangrijke plaats in voor:

- Kinderen

- Mensen met een verstandelijke beperking

- Mensen met een meervoudige beperking

- Dementerende ouderen

Bij veel instellingen zijn er werkroosters aanwezig. Elke werknemer kan zo zien wanneer, wat schoongemaakt moet worden. Maar je moet zelf goed op blijven letten. Het kan natuurlijk zijn dat bepaald materiaal vaker schoongemaakt moet worden dan in het werkrooster staat vermeld. Of dat materiaal juist niet veel gebruikt wordt en daardoor vergeten wordt. Bijv. verkleedmateriaal. Dat moet uiteraard ook uitgewassen worden.

Bij sommige instelling kom je ook grote materialen tegen. Bijvoorbeeld een glijbaan of een zandbak. Natuurlijk mogen kinderen zich niet bezeren aan een glijbaan en daarom moet deze regelmatig gecontroleerd worden. Als er door slijtage uitsteeksels of scherpe randen ontstaan, dan moet dat onmiddellijk gerepareerd worden. Ook moet de glijbaan gecontroleerd worden op vogelpoep, zand, bladeren en takjes. Die moeten verwijderd worden zodat de glijbaan schoon is voor gebruik.


Casus Marieke:

Marieke heeft bij de kinderopvang haar favoriete knuffel: een muisgrijze ezel van heel zacht, prettig aanvoelend materiaal. Belinda, de leidster, vindt dat de ezel nu wel erg vies is. Hij is meer zwart dan grijs en er zit ook een rare, zure lucht aan. Het lijkt haar nuttig om de ezel te wassen. Maar ze begrijpt wel dat ze Marieke hierbij moet betrekken. Ze bespreekt dus met Marieke de noodzaak van de wasbeurt. Pas als Marieke zegt dat het goed is, kan ze ezel in de wasmachine doen. Marieke is nu voorbereid op een schone, voor haar vreemd ruikende, knuffel.


Create a presentation like this one
Share it on social medias
Share it on your own
Share it on social medias
Share it on your own

How to export your presentation

Please use Google Chrome to obtain the best export results.


How to export your presentation

VD2 Spelmateriaal

by marlousimons

52 views

Public - 12/22/15, 8:14 PM