Brazilië

Door: Dries Cremers & Robbin Decker

waar gaan we over vertellen?

1. Brazilië

 2. De Taal

 3. De Vlag

                 4. De Geschiedenis

              5. Het Landschap

        6. Het Klimaat

                                7. Godsdiensten en Cultuur
     8. Toerisme


1. Brazilië


De officiële naam van Brazilië is: República Federativa do Brasil, Federale Republiek Brazilië. Brazilië ligt in het oosten van Zuid- Amerika en heeft een oppervlakte van 8.456.510 km² en is het vijfde grootste land ter wereld. Het heeft ongeveer 164 miljoen inwoners, en 6 miljoen daarvan zijn kinderen die op straat leven. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia en heeft ongeveer 5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het hele land.

Andere groten steden zijn: Saõ Paulo en Rio de Janeiro.

2. De Taal

Het Portugees is de officiële taal in Brazilë; die taal hebben ze overgenomen

van de kolonisten uit Portugal. 97% van de totale bevolking spreekt portugees, de andere 3% spreekt Spaans of ‘slang’, een dialect dat lijkt op het Portugese dialect.

3. De Vlag

De kleuren van de vlag hebben allemaal een eigen betekenis:

Groen en geel: deze kleuren staan voor de uitgestrektheid van het land en de natuurlijke rijkdom en bodemschatten

Ordem e Progresso: orde en vooruitgang.

De blauwe wereldbol met de witte sterren: wit en blauw staan voor de toen officiële kleuren en de sterren symboliseren de sterrenbeelden die boven Rio de Janeiro staan.

4. De Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Brazilië zijn de indianen. In het jaar 1500 werd Portugal de baas over Brazilië. Toen moesten er 3 miljoen indianen hebben geleefd. Nu zijn dat er maar 200.000. Veel indianen zijn uitgestorven door onbekende ziektes die de Portugezen meedroegen of zijn vermoord door de Portugezen. Op 7 september 1822 werd Brazilië onafhankelijk. Het werd vanaf toen niet meer geregeerd door een koning, maar het werd een republiek. 7 september wordt nu nog elke jaar gevierd, het is de nationale feestdag in Brazilië: onafhankelijkheidsdag.

5. Het Landschap


Er zijn vijf delen :
1. Het Amazonegebied 
2. Het Rio de laPlata-gebied3. De Guyana-hoogvlakte ten noorden van het Amazonegebied. 4. de Braziliaanse hoogvlakte ten zuiden van het Amazonegebied5. het kustgebied.

Het Amazonegebied ligt in het noordelijk en westelijk gedeelte van het land. De belangrijkste kenmerken van dit gebied zijn, het tropische oerwoud ( het grootste tropische regenwoud van de wereld) en de Amazone(rivier).

Het gebied van de Rio de la Plata in het zuiden van Brazilië is verschillender en minder bebost dan het Amazonegebied. Dit deel ligt hoger en het klimaat is koeler. De Guyana-hoogvlakte is bebost en bestaat uit warme en rotsachtige woestijnen. De Braziliaanse hoogvlakte kent een vlak landschap. Aan het oosten grenst Brazilië aan de Atlantische Oceaan. De Braziliaanse kuststreek is een van de langste en mooiste kusten van het de wereld en is 7.367 kilometer lang.

6. Het Klimaat

Brazilië heeft een tropisch klimaat want het ligt net onder de evenaar, maar toch kan het klimaat er heel erg verschillen in het binnenland.

In het grootste gedeelte van Brazilië is het bijna het hele jaar door mooi weer. Er is ook een woestijnachtig gedeelte in Brazilië waar vetplanten, cactussen en palmen voorkomen. In het zuidelijkste puntje van het land kan het wel winter worden met temperaturen rond het vriespunt. * Een Sneeuwberg in Brazilië.

7. Godsdiensten en Cultuur

het grootste deel van de bevolking is rooms- katholiek, z’on 92%. De andere 8% is protestants.

8. Toerisme

Jaarlijks wordt Brazilië door 2 miljoen toeristen bezocht.

Vooral als er carnaval in Rio de Janeiro wordt gevierd. Een nieuw soort toerisme is het ecotoerisme, dit is ontstaan door de zorg om het voortbestaan van het tropisch regenwoud.

Create a presentation like this one
Share it on social medias
Share it on your own
Share it on social medias
Share it on your own

How to export your presentation

Please use Google Chrome to obtain the best export results.


How to export your presentation

New presentation

by drcremers

13 views

Public - 7/4/16, 2:44 PM